Zabava in prosti čas

Mladinska filmska delavnica mlade uči osnov video produkcije

28. 7. 2020 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina

Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina je v sodelovanju z Društvom zaveznikov mehkega pristanka Krško – Luksuz produkcija izvedlo dvo-dnevno mladinsko filmsko delavnico, ki je bila namenjena vsem mladim, željnim novih znanj na področju filmske in video produkcije.

Udeleženci in udeleženke so se na delavnici učili osnov filmskega jezika, uporabe video kamere in računalniške montaže. Razdelili so se v manjše skupine, v katerih so posneli kratke filme na osnovi njihovih idej. Tako so dobili priložnost, da se preizkusijo kot scenaristi, režiserji, snemalci slike, snemalci zvoka, boom operaterji, scenografi, kostumografi, igralci in montažerji.

»Dva dneva sta minila hitro, vendar sta nam pustila lepe spomine na Ajdovščino, MKC Hišo Mladih in ustvarjalni proces, ki smo ga doživeli pri sodelovanju z udeleženci in udeleženkami delavnice. Udeleženci in udeleženke so bili polni energije in željni, da bi čim bolj spoznali film in njegova orodja. Kot rezultat njihovega trdega dela sta v dveh dneh nastala 2 kratka filma: kratki igrani film Zamujanje in Making-of delavnice. Kratki film Zamujanje pripoveduje zgodbo o dveh deklicah, izgubljenih v MKC Hiša mladih. Kot so povedali udeleženci, ta zgodba temelji na njihovih življenjskih izkušnjah. Z veseljem smo sodelovali s tako motivirano in predano ekipo in z veseljem se bomo vrnili v Ajdovščino.« je o delavnici zapisala mentorica delavnice, Aliaksandra Ihnatovich.

Vir in foto: MKC Hiša mladih Ajdovščina