Prostovoljstvo

Na 19. Festivalu prostovoljstva razglasili Naj prostovoljce

3. 5. 2024 avtor: Celjski mladinski center
udeleženci

Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, je skupaj z Mestno občino Celje že 19. leto zapored organizirala Festival prostovoljstva. Na njem že tradicionalno podeljujejo laskave nazive naj prostovoljec. Veseli jih, da je dogodek vedno bolj prepoznaven in obiskan ter da s takšnimi dogodki širijo pomembnost prostovoljnih dejanj.

Ponosno povedo, da Festival prostovoljstva iz leta v leto dobiva večjo podporo in da vsako leto podrejo rekord v številu prijav, tudi letos ni bilo nič drugače. Na javni natečaj, ki je bil odprt do 18. marca, je letos prispelo več kot 40 prijav. Izmed vseh prijavljenih je strokovna komisija izbrala sedem naj prostovoljcev v petih starostnih kategorijah.

Festival je potekal v atriju Celjskega mladinskega centra, v petek, 26. aprila, s pričetkom ob 10. uri. Dogodek je pospremil pester kulturni program, na katerem se je z glasbeno točko predstavila Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje, s plesnim nastopom OŠ Ljubečna, prisluhnili pa smo tudi mešanemu pevskemu zboru Tornado društva Šent in deklamaciji zgodbe društva Hospic.

Zbrani so prisluhnili nagovoru v. d. direktorja Klemnu Sagadinu in podžupanji Mestne občine Celje Saši Kundih, ki sta vsem sodelujočim izrazila zahvalnost in spodbudo za nadaljnje prostovoljsko udejanjanje.

Prav tako so, kakor lansko leto, pripravili tržnico prostovoljstva, kjer se je predstavilo osem različnih organizacij; te so Slovenska vojska, Ljudska univerza Celje, Hospic, Rdeči križ Celje, Šent, OŠ Ljubečna, Škofijska Karitas in Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje.

Naziv Naj prostovoljca/ke v Mestni občini Celje v letu 2023 so prejeli:

Ob koncu se želijo zahvalili vsem, ki so sodelovali ter tudi tistim, ki so poskrbeli, da so prostovoljci prejeli praktične nagrade: ZPO Celje, City center Celje in Mestna občina Celje.

Foto galerijo uspešno izpeljanega dogodka si lahko pogledate tukaj.