Zaposlovanje

Nova radijska oddaja Odprto delovišče

21. 4. 2022 avtor: Uredništvo
Nova radijska oddaja Odprto delovišče

Odprto delovišče je oddaja, v kateri se odpirajo vprašanja o socialnem položaju delavk in delavcev ter pogojih dela v Sloveniji. Z Radiem Študent združujejo moči člani Društva Stvarnost, Delavske svetovalnice in Gibanja za dostojno delo in socialno družbo.

V prvi oddaji Politična pričakovanja so razkrili, kaj pričakujejo od strank, ki bodo kandidirale na bližajočih se volitvah v državni zbor. 17 strankam, ki nameravajo kandidirati na volitvah, so poslali 26 vprašanj, vezanih na delo in socialo, od katerih mnoga pojasnjujemo podrobneje v nedavno izdanem zborniku Prekarnost: Bi radi, da nas razjahajo? Vzravnajmo se! Dobili so odgovore od 5 strank: Slovenska demokratska stranka, Levica, Lista Marjana Šarca, Resnica in Socialni demokrati. Vprašanja so bila zastavljena v obliki predlogov, ki so jim stranke lahko pritrdile ali jih zavrnile. Največ pritrditvenih odgovorov je podala Levica, največ zavrnilnih SDS, pri vmesnih odgovorih pa je prevladovala Resnica.

Oddaja nastaja v sklopu projekta Sedanjost in prihodnost dela. Projekt financira Program Active Citizen Fund Slovenija 2014-2021.