Mladinski sektor / Vključenost

Peers for inclusion – spletna platforma za učenje

3. 11. 2022 avtor: Celjski mladinski center

Celjski mladinski center je partner projekta “PEERS FOR INCLUSION – Online learning platform”, ki ga sestavljajo partnerske organizacije iz Romunije, Slovenije, Bolgarije in Grčije.

Projekt je bil zasnovan z mislijo nasloviti predsodke, s katerimi se pogosto srečujejo mladi z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. Ti predsodki njihovih vrstnikov so osnovani na napačnih predstavah, pogosto pa vodijo tudi do izključevanja.

Glavni cilj projekta je tako povečati socialno vključenost mladih z motnjami v telesnem in duševnem razvoju, s pomočjo delavnic, ki jih bodo vodili vrstniki in se bodo izvajale v virtualnem okolju.

S tem namenom  sta se Hana in Enea iz  Celjskega mladinskega centera, kot tudi ostali partnerji sestali v Romuniji, v mestu Arad, kjer so skozi teden ustvarjali aktivnosti, videovsebine, različne metode in celoten izgled in dostopnost spletne platforme, ki bo omogočala različnim organizacijam, mladinskim delavcem, učiteljem itd. Za pomoč pri ozaveščanju vrstnikov in okolice z različnimi delavnicami, uporabnimi viri, video vsebinami…!

Spletna platforma bo zaživela v sredini naslednjega leta, ko bomo začeli tudi z izvedbo in aktivnosti in implementacijo.