Organizacije za mlade / Zabava in prosti čas

Pester poletni program Europe Direct Savinjska v okviru Celjskega mladinskega centra

9. 7. 2020 avtor: Celjski mladinski center

Mesec marec in april sta dodobra spremenila tekoče in ustaljeno delo v Celjskem mladinskem centru, a vendar bodo nekatere dogodke, ki so se vsakoletno odvijali meseca maja v okviru Tedna Evrope, kljub temu izpeljali.

Celjski mladinski center (v nadaljevanju MCC) je tako, kot mnoge druge organizacije, del svojih aktivnosti preselil na splet. Prav zaradi preventivnih ukrepov širjenja okužb virusa, so se odločili, da bodo vsakoletni dogodek Tržnica od vil do žlic letošnje leto izpeljali virtualno. Organizator dogodka Europe Direct Savinjska (EDS), ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, je k sodelovanju povabil kopico lokalnih kmetovalcev in pridelovalcev v Savinjski regiji, ki bodo v seriji petih spletnih epizod predstavili svojo dejavnost in proizvode. Na spletnem dogodku, si bo mogoče ogledati epizodode, v katerih se bodo kmetovalci predstavili in razkazali svoje kmetije. Namen samega projekta je promocija kmetijstva in razvoja podeželja ter promocija slovenskih izdelkov. Za podrobnejše informacije o dogodku klikni tukaj.

Da pa dobrote kmetovalcev ne bo moč videti le virtualno, bodo na letnem vrtu MCC Kavarne poskrbeli, za razvajanje brbončic z degustacijskim večerom: evropska vina in siri, kjer bo sommelier popeljal vse prisotne na pot okušanja vrhunskih evropskih vin. Za informacije in prijavo na dogodek klikni tukaj.

V mesecu juniju so v Celjskem mladinskem centru izpeljali tudi prvi stream špil v živo, kjer so nastop benda, ki je igral v prostorih MCC Kavarne predvajali na platnu zunaj prostora. V mesecih juliju in avgustu bo v atriju MCC na platnu potekal tudi Filmski teden Evrope – pod zvezdami. V okviru projekta, ki ga omogoča EDS, bodo brezplačno predvajali serijo evropskih filmov, ki jih sofinancira program MEDIA. Za kino spored klikni tukaj.

Vi in foto: Celjski mladinski center