Prostovoljstvo / Zabava in prosti čas

Podhod v Šentjurju je zasijal v barvah

14. 11. 2022 avtor: Uredništvo

V Mladinskem centru Šentjur so v okviru projekta Zasij, ki ga financira Civic Europe, izpeljali še en odličen projekt, ki ima dodano vrednost za lokalno skupnost. Podrobnejši opis o participativnem proračunu za mlade so že zapisali tukaj.

V času krompirjevih počitnic od srede, 2. 11. do petka 4. 11., so v Mladinskem centru Šentjur skupaj z mladimi, v sodelovanju z likovnim krožkom Ljudske univerze Šentjur, pod vodstvom Kvirine Martine Zupanc, popestrili sive betonske stene, novega podhoda pri OŠ Franja Malgaja Šentjur. Vsak dan od 9:00 do 16:00 je za čopič poprijelo kar 60 posameznikov vseh generacij, ki so bili kos kar 111 kvadratnim metrom sivine podhoda, najvztrajnejši so ostali tudi dlje in tako poskrbeli, da je bil projekt dokončan v predvidenem času. Podhod vodi od osnovne šole proti centru mesta in športnemu parku.

Kot je povedala Kvirina Martina, ki je poskrbela za koncept poslikave:

»Podhod vodi proti Zgornjemu trgu in proti športnemu parku, zato smo ga razdelili na levo in desno stran. Leva stran vodi od OŠ proti športnemu parku, zato je zasnovan v športnem duhu. Detajli iz športov nam ob koncu izpišejo nam zelo ljubo besedo Šentjur in na koncu se izpiše številka 3230, naša poštna številka. Na desni stran, ki teče iz smeri športnega parka proti OŠ, smo pa želeli združiti tradicionalno s sodobnim. Tradicionalno po navadi bazira na nekih vzorcih, kar pomeni, da je celotna ilustracija nastala iz mreže. Hkrati pa mreža daje zelo sodoben pridih, saj nastane pixl art. Torej tukaj se nam predstavi zgodba, slovenstva, Šentjurstva in na koncu prihod v osnovno šolo.«

V Mladinskem centru še dodajajo:

»Nova pridobitev samega podhoda je zelo pomembna s strani varnosti, zdaj pa smo ji dodali še umetniško noto in poskrbeli, da nas bo na poti spremljala naša kulturna dediščina in predvsem popestrila pot v šolo najmlajšim.«

Pri barvanju so sodelovali posamezniki različnih generacij, kar je bila odlična priložnost za izmenjavo izkušenj in medgeneracijsko druženje. Na Mladinskem centru se zahvaljujejo vsem sodelujočim za pomoč pri izvedbi, verjamejo, da bo zdaj še več ljudi ubralo pot po stopnicah in tako varno prečkalo cesto.