Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Pridi na Motivacijski dan UNESCO mladinske platforme

15. 5. 2019 avtor: Uredništvo

Motivacijski dan je eden izmed uspešnejših dogodkov UNESCO mladinske platforme (UMP), ki poteka v različnih slovenskih krajih. Je edinstven slovenski projekt, ki stremi k neposredni, vzgojni in zabavni povezanosti mladih z mednarodno organizacijo UNESCO. Večplastnost delovanja UMP omogoča mladim razvoj svojih talentov in učenje vrednot medgeneracijske in medkulturne složnosti in sodelovanja, pomena izobraževanja ter spoštovanja svetovne zapuščine.

Namen motivacijskega dneva je povezati mlade med seboj in spodbuditi, da razkrijejo svoje talente in interese.

Na motivacijskem dnevu, ki bo 8. junija v Ljubljani, boste spoznali delovanje Združenih narodov (ZN) in delovanje UNESCO. Motivacijski dan je priložnost za vse, ki ljubijo izzive in želijo pripraviti svoj projekt, zanimiv predvsem za mlade. Projekt UMP je vzpostavila Slovenska nacionalna komisija za UNESCO, izvaja pa ga Društvo za Združene narode za Slovenijo. 

Na motivacijski dan so vabljeni mladi, stari med 15 in 29 let, ki se želijo naučiti nečesa novega, imajo določeno idejo ter dovolj motivacije za pripravo projekta. Prijavnico z natančnejšimi navodili za opis projekta najdete v prilogi 1, program dogodka pa v prilogi 2Prijavite se do 1. junija 2019 na elektronski naslov koordinator@unesco-mladi.si kamor se lahko obrnete tudi po več informacij. Število mest je omejeno, izbrali bodo le 10 kandidatov.

Ob prijavi na kratko opišite svoj projektni predlog, ki naj se vsebinsko navezuje na cilje trajnostnega razvoja, vendar brez skrbi, če na tem področju nimate dovolj znanja. Na motivacijskem dnevu bodo veliko pozornosti namenili pripravi projektov, vas vodili skozi proces priprave in vam svetovali.