Okolje in trajnost / Organizacije za mlade / Znanost

Program MEPI je v svojo družbo ponosno sprejel Zeleni MEPI

22. 10. 2020 avtor: MEPI – Mednarodno priznanje za mlade

Program MEPI – Mednarodno priznanje za mlade je svetovno vodilni program za mlade, v okviru katerega se mladi spopadajo z izzivi in dosegajo osebne dosežke, ki so mednarodno priznani. S koncem septembra pa imajo vsi udeleženci Programa MEPI novo možnost, da svoj čas in energijo namenijo ideji, ki bo ključna za vse mlade tega sveta v progamu Zeleni MEPI. 

Program MEPI je edinstven, ne tekmovalen program, ki mlade spodbudi, da si oblikujejo svoj program aktivnosti, zastavijo osebne izzive, oblikovane po lastni meri, spoprimejo z njimi in jih tudi uspešno premagajo. Za dosežke vsak prejme priznanje mednarodne veljave.

Pomembno je, da se zavemo, kakšno vlogo ima vsak posameznik, ki združeni lahko delujejo v dobrobit okolja in »zelene prihodnosti«. Ravno s tem namenom, da mlade še bolj spodbudijo k ozaveščanju in odkrivanju možnosti, ki jih njihovo lokalno okolje ponuja v boju za čistejše, boljše dni, so udeležencem ponudili program Zeleni MEPI. Koncept programa ostaja enak, posebnost pa je v tem, da si udeleženec na področju prostovoljstva in veščin izbere aktivnosti s področja okoljevarstva, ohranjanja narave, trajnostnega razvoja, skratka nekaj z »zelenega področja«.

Več informacij o projektu lahko najdete tukaj.

Vir: Zavod MEPI – Mednarodno priznanje za mlade