Angažiraj se

Prvo srečanje v sklopu projekta Sodeluj in oblikuj

29. 9. 2023 avtor: Celjski mladinski center
mladi

V ponedeljek, 25. septembra 2023, so v Celjskem mladinskem centru uspešno izpeljali prvo srečanje v okviru projekta Sodeluj in oblikuj.

Projekt je nastal kot odgovor na okroglo mizo na Gimnaziji Celje – Center, ki je potekala v novembru 2022, kjer so mladi povedali, da se v svojem okolju počutijo prezrte in da bi si želeli biti bolj vpeti v oblikovanje programa v MOC.

Udeležencem iz Gimnazije Celje Center so na srečanju podrobneje predstavili projekt Sodeluj in oblikuj ter jih seznanili z delovanjem Celjskega mladinskega centra in Mladinskega sveta Celje, spoznali pa so tudi mlade ambasadorje in ambasadorke. Prav tako pa so jim predstavili tudi orodje Youthpass in priložnosti v okviru programa Erasmus+. Na srečanju so se predstavile štiri organizacije, ki že organizirajo dejavnosti za mlade v Mestni občini Celje:

Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju, manjkali niso niti nadvse zabavni ”energizerji”, kateri so pripomogli k zbranosti skupine.

Za konec so besedo predali dijakom , ki so po tehniki ”brain storming” sestavili prve osnutke predlogov, česa si v občini želijo več, kaj pogrešajo in dodali svoje ideje za aktivnosti namenjene mladim.

V sklopu projekta načrtujejo še tri srečanja, skozi katera bodo mladi, ob pomoči mladinskih delavcev, oblikovali predstavitve mladinskih pobud, ki se bodo realizirale v obliki dogodkov, katere bi mladi najbolj želeli v svoji lokalni skupnosti ter jih na koncu predstavili županu Mestne občine Celje in drugim odločevalcem.

Več o projektu lahko preberete na tej povezavi.

Nekaj foto utrinkov prvega srečanja pa si lahko ogledate tukaj.