Mladinski sektor / Šport

Razgibano druženje za mladinske voditelje

17. 5. 2023 avtor: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
razgibano druženje za voditelje skavti

Mladinski voditelji preživijo veliko časa na fakulteti, doma ali v knjižnici sedijo za knjigami, nemalokrat pa so sedeči tudi dolgi sestanki in načrtovanja aktivnosti. In ko napoči druženje s prijatelji, je včasih res bolj mikavna izbira spet sedeti – na kavi, na kavču, na kosilu. Vsekakor pa večji nasmeh na obrazu nariše gibanje, ko kri dobro zakroži po telesu, pa so tudi pogovori bolj živahni in zanimivi.

Kot veleva tradicija, so mesec april Skavti posebno pozornost posvetili zdravju. V sklopu novega progama Zdravo!, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, so pripravili pestre aktivnosti, ena izmed njih so bila tudi razgibana druženja za voditelje. Tri zaporedne četrtke v aprilu so v Tivoliju krepili telo, duha in odnose.

Študenti fakultete za šport in drugi športni navdušenci so pripravili program: najprej so se po izbiri dobro ogreli s kratko aerobiko ali tekom, naučili so se nekaj uporabnih vaj za moč, ki jih lahko izvajajo v zunanjem fitnesu. Ves čas pa so se izmenično preizkusili v tresenju, stanju in na koncu že hoji po slacklinu. Seveda niso manjkale žoge, frizbiji in toplo vreme, tako da je marsikdo prvič letos začutil travo pod bosimi nogami.

Uganeš iz fotografij, kdo je bil učitelj in kdo učenec? (:

Naj bo to tudi povabilo tebi in tvojim prijateljem, da za naslednje druženje izberete športno aktivnost. To je lahko preprosto sprehod po bližnji okolici, izlet na hrib, sproščeno druženje v parku, ki ga spremljajo igre z žogo in frizbijem ali pa kakšen organiziran skupinski šport: nogomet, košarka, badminton … Z malo domišljije in iznajdljivosti se vse da!

Če želiš izvedeti več o programu Zdravo!, prebirati uporabne napotke za zdrav življenjski slog in biti na tekočem z dogodki, obišči Facebook in Instagram. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.

logotipi