Vključenost

Spletni pogovor z izkušnjami transspolnih oseb

21. 7. 2020 avtor: Pekarna Magdalenske mreže Maribor

Pekarna Magdalenske mreže Maribor je v sodelovanju z MKC Maribor in programom Maribor skozi rožnata očala, ki z informacijami, literaturo, druženjem, nasveti in različnimi aktivnostmi pomaga mladim pri odkrivanju in sprejemanju svoje spolne identitete ali usmerjenosti, konec junija organizirala spletni pogovor z gostom iz nevladne organizacije za trans osebe Transvanilla iz Budimpešte. 

Dogodek je moderirala Maja Pan, feministična in lezbična aktivistka. Gost je opisal politično situacijo na Madžarskem v povezavi z izkušnjami transspolnih oseb. Osvetlile_i so  zaskrbljujočo politično situacijo na Madžarskem, ki vpliva na življanja transspolnih ljudi. Na univerzah so celo prepovedali progame vezane na spolno identiteto, kar kaže na to, kakšno naj bi bilo celostno dojemanje spolov in spolnih vlog v družbi. Po pogovoru je sledila projekcija filma I am They: A non-binary transgender love story, ki je celovečerni dokumentarec o nebinarni ljubezenski zgodbi, ki raziskuje pomembna vprašanja, povezana s trans osebami v Veliki Britaniji.

Aktivnosti Mavrični junij v Mariboru so se vrstile z namenom, da se v mesecu ponosa LGBTQAI+ skupnosti tudi v Mariboru predstavijo in ozavestijo teme in problematike s katerimi se srečujejo osebe skupnosti. Ekipa prostovoljk_cev je organizirala pester program, ki se je fizično ali na spletu odvijal tekom meseca.

Za več informacij klikni tukaj.

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže Maribor