Neformalno izobraževanje

Trening socialnih veščin z vonjem po morju

3. 5. 2023 avtor: Društvo Center za pomoč mladim

Ekipa Društva Center za pomoč mladim se je s 15 mladostniki v enem izmed aprilskih vikendov odmaknila od mestnega vrveža v hišo nad Ankaranom, kjer so krepili socialne veščine.

Na Treningu socialnih veščin so se posvetili različnim temam. Pogovarjali so se o tem, kakšne skupnosti si želijo, kaj zbližuje in kaj razdira odnose, reševanju konfliktov, učinkovitem postavljanju ciljev in prihodnosti. Da je bil vikend tudi dinamično obarvan, so se skupaj zabavali ob različnih timskih izzivih in nalogah. Iskali so taktiko uspešnega bežanja pred levjim kraljem, zidali mostove iz naključnih materialov in reševali t. i. Marshmallow izziv.

Poleg socialnih veščin pa so trenirali tudi funkcionalne veščine. Vikend je bil namreč pravo kulinarično doživetje izpod rok vseh udeleženih. Prosti čas so si krajšali z igranjem raznih družabnih iger, sprehodi s čudovitimi razgledi na morje, klepeti ob kavi in piškotih ter karaokami ob večerih.

Iz Treninga socialnih veščin odhajajo polni zagona in energije za vse projekte in aktivnosti, ki jih čakajo, novimi poznanstvi in prijateljstvi ter s kopico nepozabnih trenutkov. Res je, da so vikend preživeli v manjšem mehurčku, a že komaj čakajo, da znanja prenesejo tudi v njihov vsakdan.