Mladinsko delo

Treningi socialnih veščin v Društvu Center za pomoč mladim

8. 12. 2020 avtor: Društvo Center za pomoč mladim

Pa smo le dočakali začetek obdobja poslavljanja od ne tako srečnega in veselega leta 2020. Ne glede na vse preizkušnje in nepredvidljivosti, ki smo jih bili deležni v tem času, so mnogi mladinski delavci iz različnih mladinskih organizacijah pokazali ogromno ustvarjalnosti in fleksibilnosti, da bi vseeno bili v čim večji meri na voljo mladim.

Tako so storili tudi pri Društvu Center za pomoč mladim. Oktobra so bili postavljeni pred izziv. Njihove dvodnevne Treninge socialnih veščin, ki jih že vrsto let izvajajo skupaj s skupino mladih, so prestavili na splet. Sprva se jim je to zdela kot misija nemogoče, saj socialnih veščin vendar ne moreš krepiti preko zaslona. No, pa se je izkazalo, da so sami tisti, ki se ustavljajo pri napredku in preizkušanju novih stvari. Po štirih izvedenih spletnih Treningih socialnih veščin lahko rečejo, da se tudi preko spleta da krepiti socialne veščine. 

To pa podkrepijo tudi povratne informacije mladostnikov, ki se takšnega treninga udeležijo:

Zahvaljujejo se vsem mladim, ki jih je bilo do zdaj na spletnih Treningih socialnih veščin že preko 100, za potrpežljivost, motivacijo in dobro voljo, ki  napolni in spodbuja tudi mladinske delavce , da to počnejo še naprej in se trudijo, da so pri tem vedno boljši.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim