Aktivno državljanstvo / Zdravje

Treningi socialnih veščin

20. 11. 2018 avtor: Društvo Center za pomoč mladim

Ekipa Društva Center za pomoč mladim je uspešno zaključila s serijo dvodnevnih Treningov socialnih veščin, ki so potekali v Klubu Jedro v Medvodah. Skupno se je treningov udeležilo 231 mladih med 15. in 16. letom starosti. 

Trening socialnih veščin je izkustveni trening raziskovanja sebe in drugih. Program treningov je sestavljen iz delavnic, na katerih se udeleženci pogovarjajo o odnosih, stereotipih in predsodkih, ljubezni, zasvojenosti, spolnosti in odkrivajo meje ustvarjalnosti. Na delavnicah skozi vodene debate delijo in slišijo mnenja drugih, s pomočjo različnih socialnih iger pa se bolje spoznajo in povežejo.

Na posameznem treningu socialnih veščin, ki je potekal dva dni, je bilo prisotnih do 30 mladih. Nekatere delavnice so se odvijale v manjših skupinah z namenom, da se je vsakdo lahko izrazil, celotna skupina pa je rešila vrsto timskih nalog. Društvo Center za pomoč mladim tovrstne treninge izvaja z namenom, da bi mlade opolnomočili z veščinami, ki so pomembne za vsakodnevno življenje.

Te mika, da bi to preizkusil_a na lastni koži? Dobrodošel_a, da se na treningih v prihodnjem letu pridružiš tudi ti!

Več