Mobilnost mladih

UniArt povezal mladi iz Stockholma in Murske Sobote

19. 9. 2022 avtor: Uredništvo

Društvo kreativne mladine Murska Sobota je v sodelovanju s Fakulteto za umetnost Stockholm pripravilo dogodek, ki je nagovarjal mlade in ranljive ciljne skupine. Dogodek so istočasno pripravili v Sloveniji in na Švedskem, v petek 9. septembra 2022. Dogodek na Švedskem je nagovarjal vključevanje mladih v promocijo Erasmus+ in Evropska Solidarnostna Enota programa, obenem pa je nagovarjal prispevanje k boljši prepoznavnosti umetnosti in plesa med mladimi. Švedski študenti so s pomočjo članice Brine Dokl pripravili plesno delavnico, kjer so se naučili osnove plesnih korakov, ki so jih nato strnili v krajšo koreografijo. Ob druženju so spoznali tudi program Erasmus+ in ESE ter pripravili pogostitev.

Slovenski kreativci iz Društva kreativne mladine pa so istočasno pripravili spoznavanje švedske kulture in umetnosti skozi izraz »FIKA«, ki pomeni druženje ob kavi in pecivu. Slovenski člani so pripravili tudi ogled primerov dobrih praks mladinskih izmenjav, ki so jih pripravili v Društvu kreativne mladine, predstavitev programa Erasmus+ in Evropska Solidarnostna Enota ter druženje ob kavi in pecivu. Obenem pa so mladim predstavili tudi letošnjo mladinsko izmenjavo “WAKE UP EUROPE!”. Vsak udeleženec je dobil tudi informativno brošuro o mladinski izmenjavi.

Dogodek je bil obenem namenjen promociji novih prostorov (Zvezna ulica 6, 9000 Murska Soobta) in promociji programov Erasmus+ in Evropska Solidarnostna Enota. Dogodek je bil financiran v sklopu Evropskega leta mladih s strani slovenske nacionalne agencije za mladino MOVIT.

Vir: Društvo kreativne mladine