Vključenost

Zgodbe, ki jih pišejo mladi: Špela Jeretina, MC ZOS

30. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Mladinski sektor mladim ponuja številne priložnosti združevanja, druženja, kvalitetnega preživljanja prostega časa in neformalnega učenja. Je prostor navdiha, v katerem se prepleta mnogo uspešnih zgodb. Pestrost mladinskega sektorja v Sloveniji je naša velika dragocenost, skozi zgodbe, ki jih pišejo mladi pa vam želimo predstaviti ravno to: uspešne zgodbe skozi različne izkušnje mladih. 

Mladinski center Zagorje ob Savi (MCZoS) je predvsem svobodomiseln in do drugačnosti toleranten prostor, odprt vsem, ki želijo aktivno preživeti svoj prosti čas ter v dobri družbi in na zabaven način pridobivati nova znanja, izkušnje in veščine. Mladim omogočajo organizacijsko, prostorsko, tehnično in svetovalno pomoč pri izvedbi njihovih idej ter pomoč pri vključevanju v lokalne in mednarodne projekte.

Tokrat svojo zgodbo deli Špela Jeretina, akademska slikarka in pedagoginja. Delo na mladinskem centru v Zagorju ob Savi je spoznala, ko je opravljala trimesečno usposabljanje na delovnem mestu pri Društvu prijateljev mladine, ki ima svoje prostore v isti stavbi. Špela je skozi dogodke in aktivnosti, pri katerih je sodelovala in jih obiskala, pridobila nove izkušnje in znanja: “Z njimi v MC ZOS spodbijajo kreativno razmišljanje in ustvarjalnost ter kvalitetno druženje. Ob preživljanju prostega časa poleg aktivnosti lahko pričakuješ zanimive pogovore in spoznavanje super novih družabnih iger. Poleg tega mladim omogočajo mladinske izmenjave, ki so veliko več kot potovanje, so spoznavanje novega okolja, ljudi in samega sebe. Sama sem na takšno izmenjavo odpotovala v Grčijo, v mesto Egio, kjer smo raziskovali tematike o toleranci do drugačnih in o socialni sprejetosti v družbi,” pravi Špela. Več pa v njenem videu:

https://youtube.com/watch?v=CdWJOl9xc_E