Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Oct. 2020

Program MEPI je v svojo družbo ponosno sprejel Zeleni MEPI

Program MEPI – Mednarodno priznanje za mlade je svetovno vodilni program za mlade, v okviru katerega se mladi spopadajo z izzivi in dosegajo osebne dosežke, ki so mednarodno priznani. S koncem septembra pa imajo vsi udeleženci Programa MEPI novo možnost, da svoj čas in energijo namenijo ideji, ki bo ključna za vse mlade tega sveta v progamu Zeleni MEPI. 

Program MEPI je edinstven, ne tekmovalen program, ki mlade spodbudi, da si oblikujejo svoj program aktivnosti, zastavijo osebne izzive, oblikovane po lastni meri, spoprimejo z njimi in jih tudi uspešno premagajo. Za dosežke vsak prejme priznanje mednarodne veljave.

Pomembno je, da se zavemo, kakšno vlogo ima vsak posameznik, ki združeni lahko delujejo v dobrobit okolja in »zelene prihodnosti«. Ravno s tem namenom, da mlade še bolj spodbudijo k ozaveščanju in odkrivanju možnosti, ki jih njihovo lokalno okolje ponuja v boju za čistejše, boljše dni, so udeležencem ponudili program Zeleni MEPI. Koncept programa ostaja enak, posebnost pa je v tem, da si udeleženec na področju prostovoljstva in veščin izbere aktivnosti s področja okoljevarstva, ohranjanja narave, trajnostnega razvoja, skratka nekaj z »zelenega področja«.

Več informacij o projektu lahko najdete tukaj.

Vir: Zavod MEPI - Mednarodno priznanje za mlade

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57086

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino