Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Sep. 2020

Evropski teden mobilnosti 2020 v Celjskem mladinskem centru

Že vrsto let Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra (MCC) v septembru organizira pester nabor aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Tudi letos prirejajo tri brezplačne dogodke, ki bodo posredno naslavljali in promovirali alternativne oblike prevoza ter spodbujali zmanjševanje odpadkov z namenom varovanja okolja.

Prvi dogodek bodo mladinski delavci Mladinskega centra Celje izpeljali v sredo, 16. septembra, s pričetkom ob 11.00 v atriju Celjskega mladinskega centra. Ker veljajo kolesarji za ranljivejšo skupino v prometu, morajo do potankosti izpiliti svoje veščine in znanja o varnosti v prometu. To bodo lahko storili na spretnostnem poligonu za kolesarje, ki bo sestavljen iz različnih stožcev, ovir ter posameznih desk. Pred tem pa bodo lahko osvežili svoje znanje na predavanju o varni vožnji s kolesom, kjer bo poudarek na obnašanju v prometu ter upoštevanju prometnih predpisov. Pri izvajanju aktivnosti na spretnostnem poligonu bo udeležence vodil in usmerjal usposobljen vodnik. Dogodek je namenjen predvsem mlajšim.

Dva dni kasneje bo v MCC-ju dišalo. V petek, 18. septembra ob 18.00, se bo v dvorani Celjskega mladinskega centra odvil kuharski tečaj. Kuhalo se bo po filozofiji »zero-waste«, kajti v Evrospki uniji letno nastane približno 88 milijonov ton živilskih odpadkov, kar predstavlja 143 milijard EUR. Prav to je bila pobuda za oblikovanje dogodka, na katerem bodo udeleženci pripravili slastno hrano in hkrati prejeli nekaj uporabnih nasvetov o tem, kako zmanjšati odpadke v gospodinjstvu.

V soboto pa se bo ponovno kolesarilo. Ker je lansko leto bil dober odziv na kolesarsko soboto pod imenom »S kolesCE-m na pot«, bodo tudi letos organizirali kolesarski dan na treh različnih težavnostnih stopnjah. Vsi mali in veliki ljubitelji kolesarjenja, se lahko pridružite v soboto, 19. septembra 2020

Vsi dogodki so brezplačni, a je obvezna predhodna prijava na info@mc-celje.si.

Več informacij o dogodkih si lahko preberete tukaj.

 Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

17256

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 400 57 90, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino