Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Dec. 2019

HORUS 2019: Kar tri glavne nagrade so prejele organizacije iz Maribora

17. decembra so v Mariboru podjetjem, organizacijam in posameznikom že enajstič podelili Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS Letošnja priznanja in nagrade so podelili v okviru projekta Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS 2019. Nagrade in priznanja podeljuje IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta. S tem projektom želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju. Častni pokrovitelj nagrade je Aleksander Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor. V njegovem imenu je udeležence pozdravil Josip Rotar, mestni svetnik Mestne občine Maribor. 

Za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2019 so se potegovale različne pravne osebe in posamezniki. Poudarek je bil dan celovitim pristopom k družbeni odgovornosti, aktivnostim ter spremljanju učinkov. Ocenjevalna komisija je razglasila 10 finalistov ter podelila tri nagrade in šest posebnih priznanj. 

V kategoriji majhna neprofitna pravna oseba je zmagala DOBA Fakulteta za uporabne poslovne in družbene študije Maribor, ki je bila v prednosti za 0,27 % točke pred socialnim podjetjem Malo mesto d.o.o. iz Ljubljane. V kategoriji majhna profitna pravna oseba je nagrado prejelo podjetje FlawlessCode, informacijski inženiring, d.o.o. iz Maribora. Priznanje za projekt je v kategoriji neprofitnih pravnih oseb prejela Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru za projekt Učni vrtovi kot medgeneracijski centri prihodnosti. 

Prejemniki posebnih priznanj Horus 2019 v kategoriji splošno so bili: Borut Ambrožič, Per Ardua d.o.o., Tomaž Bole, Ustanova Gallus, dr. Andrej Perko, Zavod Mitikas Mekinje, in zmagovalec v tej kategoriji Jurček Nowakk iz društva HOPLA – društvo za družinsko rekreacijo. 

Posebno priznanje v kategoriji novinar/ka je prejela Viva Videnović, urednica rubrike Proglas (tednik Mladina), finalistka v tej kategoriji pa je bila tudi Branka Bezjak, urednica Štajerca (Časnik Večer). 

Ocenjevalna komisija za nagrado Horus 2019 se je odločila, da Združenju Manager ob 30-letnici delovanja in postavljenih visokih etičnih merilih za delovanje slovenskih managerk in managerjev podeli Platinasto nagrado Horus 2019. Nagrado je prevzel Marko Lukič, član Upravnega odbora Združenja Manager in direktor Lumar IG d.o.o.

Predsednica Ocenjevalne komisije nagrade Horus 2019 in predsednica Slovenskega društva za odnose z javnostmi Anita Kovačič Čelofiga je ob podelitvi povedala: "V Slovenskem društvu za odnose z javnostmi smo izjemno ponosni, da smo del tako pomembne zgodbe že od samega začetka, ko je bila Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS še pobuda - ideja o tem, kako spodbuditi celovitost v razmišljanju, inovativnost v delovanju in odgovornost pri poslovanju organizacij. Po 11-tih letih podeljevanja nagrade in izjemne zavzetosti Inštituta za razvoj družbene odgovornosti, je priznanje ne le uveljavljeno, pač pa tudi spoštovano in cenjeno. Danes gre za vodilno slovensko nagrado s področja uravnotežene in inovativne družbene odgovornosti, zaradi katere je družbena odgovornost vse pogosteje prepoznana kot obvezna sestavina ali predpogoj za preživetje organizacij."

Pri projektu Horus je doslej sodelovalo 40 strokovno-interesnih organizacij in medijev, sofinancerjev, ocenjevalo je več kot 90 strokovnjakov različnih strok, sodelovalo več kot 180 različnih kandidatovod podjetij, zavodov, nevladnih organizacij, do posameznikov

Letos mineva 15 let, odkar je nastal IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, s sedežem v Mariboru. Na prireditvi je njegova ustanoviteljica mag. Anita Hrast, direktorica Inštituta IRDO, povedala: »Veseli me, da lahko s tolikimi organizacijami, posamezniki in ustanovami sodelujemo že vrsto let in soustvarjamo napredek Slovenije na področju razvoja družbene odgovornosti. Nagrada Horus udeležencem natečaja pomaga krepiti ugled, lojalnost zaposlenih in kupcev, izboljšuje njihovo interno strategijo družbene odgovornosti in pomaga analizirati obstoječe stanje ter se primerjati z drugimi na tem področju.«

Vir in foto: IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71191

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino