Križišče mladosti
Obiščite naš Facebook Obiščite naš Instagram Obiščite naš TikTok Pisemska ovojnica

→ Kultura

Kako spremljam kulturo in živim kulturno ter ustvarjalno?

Številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji omogočajo kakovostno kulturno ponudbo za mlade. Ponudba vključuje kulturne dogodke in dejavnosti, ki mladim omogočajo aktivno spoznavanje in raziskovanje različnih področij umetnosti in kulture: razstave, predstave, koncerti … Prav tako bogata je tudi ponudba, kjer se lahko mladi vključite bolj dejavno in ustvarjalno: delavnice, projekti … 

Zaposleni v nekaterih kulturnih ustanovah (v muzejih, gledališčih …) so tudi mentorji mladim pri raziskovalnih in diplomskih oziroma magistrskih nalogah.

Spletna portala Kulturnik in Kulturni bazar – vsa področja kulture in umetnosti

Portala Kulturnik in Kulturni bazar ponujata pregled aktualne kulturne ponudbe na vseh področjih kulture in umetnosti po vsej Sloveniji, hkrati pa omogočata tudi orientacijo po različnih področjih kulture in umetnosti ter informacije o nacionalnih projektih in programih.

Spletni portali posameznih področij umetnosti in kulture

Za raziskovanje ponudbe za mlade po posameznih področjih umetnosti in kulture je voljo nekaj področnih portalov, ki ponujajo informacije na nacionalni ravni:

↓ Kultura ↓ Kultura ↓ Kultura ↓ Kultura
Kultura / Novica

Dragoceno je biti del skupine

Loti Bužan iz Zavoda Modri december je napisala prispevek o pomenu skupine, ki jo je spoznala na mednarodni izmenjavi v Ajdovščini.