Križišče mladosti
Obiščite naš Facebook Obiščite naš Instagram Obiščite naš TikTok Pisemska ovojnica

→ Kultura

Center za kreativnost – platforma za razvoj kulturnega in kreativnega sektorja

CzK deluje v sklopu Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) in skupaj z razpisi Ministrstva za kulturo tvori podporno okolje za razvoj kreativnega sektorja v Sloveniji. CzK je prvi nacionalni razvojno-podjetniški spodbujevalnik za kreativce in kulturnike. S svojimi programi krepi družbeno in ekonomsko vrednost sektorja ter ga aktivneje povezuje z gospodarstvom in drugimi sektorji. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Osrednja področja so arhitektura, oglaševanje, oblikovanje, vizualne umetnosti, kulturna dediščina, arhivska in knjižnična dejavnost, področje knjige, kulturno-umetnostna vzgoja, glasbene, uprizoritvene in intermedijske umetnosti, mediji, programska oprema in igre, film in AV dejavnost, kulturni turizem in drugo umetniško ustvarjanje.

CzK z razpisi, svetovanjem (Prenos veščin), mentorstvom in izobraževanjem spodbuja in nudi možnost razvoja tudi mladim ustvarjalcem. V ciklu dogodkov Pop-Upstart v projektni pisarni Maribor predstavljajo mlade slovenske ustvarjalce z različnih področij kreativnega sektorja in jim omogočajo, da izdelke predstavijo širšemu občinstvu. Podjetništvo kreativcev spodbujajo predvsem s promocijo inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov.

↓ Kultura ↓ Kultura ↓ Kultura ↓ Kultura
Kultura / Članek

Odprtje razstave Pogled 2022

Hodnike CZM krasi nova razstava Pogled 2022. Razstavljena so dela, ki so najbolj prepričala žirijo foto natečaja Pogled 2022.