Križišče mladosti
Obiščite naš Facebook Obiščite naš Instagram Obiščite naš TikTok Pisemska ovojnica

→ Kultura

Center za kreativnost – platforma za razvoj kulturnega in kreativnega sektorja

CzK deluje v sklopu Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) in skupaj z razpisi Ministrstva za kulturo tvori podporno okolje za razvoj kreativnega sektorja v Sloveniji. CzK je prvi nacionalni razvojno-podjetniški spodbujevalnik za kreativce in kulturnike. S svojimi programi krepi družbeno in ekonomsko vrednost sektorja ter ga aktivneje povezuje z gospodarstvom in drugimi sektorji. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Osrednja področja so arhitektura, oglaševanje, oblikovanje, vizualne umetnosti, kulturna dediščina, arhivska in knjižnična dejavnost, področje knjige, kulturno-umetnostna vzgoja, glasbene, uprizoritvene in intermedijske umetnosti, mediji, programska oprema in igre, film in AV dejavnost, kulturni turizem in drugo umetniško ustvarjanje.

CzK z razpisi, svetovanjem (Prenos veščin), mentorstvom in izobraževanjem spodbuja in nudi možnost razvoja tudi mladim ustvarjalcem. V ciklu dogodkov Pop-Upstart v projektni pisarni Maribor predstavljajo mlade slovenske ustvarjalce z različnih področij kreativnega sektorja in jim omogočajo, da izdelke predstavijo širšemu občinstvu. Podjetništvo kreativcev spodbujajo predvsem s promocijo inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov.

↓ Kultura ↓ Kultura ↓ Kultura ↓ Kultura
Kultura / Napovednik

Mladino vabimo na 32. DMK!

Dnevi Mladih in Kulture – DMK vikend je pred nami! Začnemo v petek, 24. 5, dogajalo pa se bo vse do nedelje, 26. 5. Vabljeni!

Kultura / Napovednik

Maj v Društvu IMPRO

Pomlad je tu in gledališka sezona se počasi bliža koncu. Maja nas v Društvu IMPRO čaka pester nabor predstav za srednješolce_ke in odrasle.