Križišče mladosti
Obiščite naš Facebook Obiščite naš Instagram Obiščite naš TikTok Pisemska ovojnica

→ Kultura

  • Ministrstvo za kulturo (MK) s štipendijami podpira pridobivanje znanja in izkušenj mladih, ki se izobražujejo za poklice v kulturi. MK objavi razpis za štipendiranje javno veljavnih študijskih programov s področij umetnosti in kulturne dediščine na tujih izobraževalnih ustanovah, ki ga prijavitelj zaključi s pridobitvijo javno veljavne listine.

    Predmet razpisa je štipendiranje javno veljavnega dodiplomskega študija (prva bolonjska stopnja) na tujih izobraževalnih ustanovah ter štipendiranje podiplomskega študija (druga ali tretja bolonjska stopnja) in izpopolnjevanja na tujih izobraževalnih ustanovah.

    Razpis je objavljen na spletni strani Ministrstva za kulturo.
  • MK objavi tudi razpis za usposabljanja oziroma izobraževanja v tujini za pridobitev dodatnih znanj, potrebnih za opravljanje specializiranih poklicev v kulturi, ki traja od 3 do 12 mesecev, za katerega institucija izda potrdilo o uspešno zaključenem programu. Ciljna skupina so mladi do vključno 29 let, ki bodo študirali, se izobraževali in usposabljali na področjih v kulturi, in sicer na področjih glasbe, intermedijske, uprizoritvene in vizualne umetnosti in filma, kulturne dediščine, knjige, knjižničarstva in kulturnega managementa.

    Razpis je objavljen na spletni strani Ministrstva za kulturo.
↓ Kultura ↓ Kultura ↓ Kultura ↓ Kultura
Kultura / Napovednik

Dobimo se pred Škucem 2024

Tekom festivala se bodo zvrstili različni koncerti, predstave, modna revija, performansi, razstavi, literarni dogodki …

Kultura / Članek

Prleka v Indiji

Pred časom sta se predsednica Mladinskega sveta Ljutomer in vodja Mladinskega centra Prlekije vrnila s potepanja in srečanja v Indiji.